4G abonnement kopen /checklist

De technologie van vandaag de dag staat geen seconde stil. Aan de lopende band worden er smartphones ontworpen die aan de hoogste eisen moeten voldoen. Je mag dan denken aan processors die steeds minder ruimte mogen innemen en steeds hogere snelheden moeten behalen. Daarnaast wordt er gelukkig ook gewerkt aan de accu in smartphones en de veiligheid hiervan. Dit zijn namelijk de zaken die ervoor zorgen dat een smartphone kan bijblijven bij de apps die op de markt komen en de updates die op die apps van toepassing zijn. Om gebruik te maken van die apps is het echter wel nodig dat je een 4G abonnement afsluit wat geschikt is voor deze internetsnelheid.

Een checklist voor een 4G abonnement.

Voor internet heb je meerdere snelheden. Deze snelheden worden uitgedrukt in G snelheden. Je hebt internet in 2G, 3G, 4G en zelfs 5G. Welke snelheid jij kan behalen is afhankelijk van een aantal zaken. Dit zijn zaken die je goed in de gaten moet houden

wanneer je een 4G abonnement gaat afsluiten. We hebben die zaken voor je op een rijtje gezet in de vorm van een 4G checklist.

  • Keuze 1: Is je telefoon wel geschikt voor een 4G abonnement. Veel mensen willen 4G internet hebben op hun telefoon. Wanneer deze snelheid niet wordt behaald terwijl het wel in de voorwaarden van hun abonnement kloppen ze allereerst aan bij de provider van het 4G abonnement. Vaak blijkt dan dat hun abonnement wel geschikt is voor 4G internet, maar hun telefoon niet. Dit is jammer want zo zit je vast aan een abonnement wat te duur is omdat je telefoon niet (meer) goed genoeg is voor 4G internet.
  • Keuze 2: Heeft de provider van het 4G abonnement wel een landelijke dekking. Heb je een 4G abonnement; kijk dan eens goed naar je telefoon als je op verschillende plekken in het land bent. Je zal dan zien dat je lang niet overal 4G internet hebt. Dit heeft niet te maken met je telefoon maar wel met de provider van het 4G abonnement. Deze zal namelijk een bepaalde landelijke dekking moeten garanderen. Dat heeft te maken met het aantal 4G antennes wat er in de omgeving staat. Ben je te ver uit het bereik van een 4G antenne, dan zal je ook geen 4G internet kunnen krijgen. Je moet dus vooronderzoek doen. Heeft een provider ook daadwerkelijk 4G internet voor jou.
  • Keuze 3: Werkt een 4G internet provider met een groot landelijk netwerk samen. Veel internet providers maken gebruik van een groot landelijk internet netwerk van KPN. Dit is een netwerk wat bijna overal een goed bereik heeft. Wordt er vooral gebruik gemaakt van en eigen netwerk of van een netwerk wat als onbetrouwbaar bekend staat, dan heb je niet overal 4G internet.
  • Keuze 4: Hoeveel energie eist het van jouw telefoon om gebruik te maken van 4G internet. Eigenlijk is dit meer iets wat afhankelijk is van je telefoon. Veel telefoons maken gebruik van 4G internet maar verbruiken dan best wel veel vermogen van hun accu. In dat geval zullen de voordelen van 4G internet – namelijk een snelle verbinding – niet opwegen tegen de nadelen van 4G internet, namelijk een accu die snel leeg raakt.
  • Keuze 5: Garandeert de 4G provider minimaal 4G internet. Sommige providers bieden jou als harde garantie dat je overal in het land minimaal 4G internet kan krijgen. Dit is een goede reden om te kiezen voor een bepaalde provider. Is het namelijk zo dat jij betaalt voor 4G internet maar het niet kan ontvangen, dan krijg je jouw betaalde geld terug. Zo zit je geen jaar lang vast aan een duur abonnement wat je niet levert waar je voor betaald hebt.

Welke telefoons zijn geschikt voor 4G internet.

Een abonnement voor 4G internet zal pas functioneren als je telefoon dit ook aan kan. We hebben voor jou opgezocht welke telefoons geschikt zijn voor 4G internet. We kwamen uit op drie prijscategorieën waar je uit kan kiezen.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk merk smartphone koop je in deze prijscategorie Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderklasse smartphone HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel 2G/3G Tussen 50 en 275 euro
Middenklasse smartphone Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei 3G/4G Tussen 275 euro en 495 euro
Bovenklasse smartphone Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, 4G/5G Tussen 475 en 900 euro

 

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een 4G abonnement door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button bespaar jij tot 40 procent op de aanschaf van je abonnement doordat je vrijblijvend meerdere offertes ontvangt waar jij je voordeel mee kan doen.