Abonnement smartphone verlengen checklist

 

Je smartphone is een kostbaar bezit waar je de hele dag gebruik van maakt. Waarschijnlijk heb je hem afgesloten toen je een abonnement afsloot. Bij zo’n abonnement krijg je te maken met een aantal zaken. Zo zal je kunnen kiezen voor een smartphone die in een pakket standaard verkrijgbaar is bij een bepaalde telefoonprovider. Daarnaast heb je uiteraard ook altijd de keuzevrijheid om een smartphone naar keuze te nemen die niet in een pakket zit inbegrepen. Door de nieuwe wetgevingen is er wel transparantie gekomen in de smartphone markt waardoor je weet; een smartphone krijg je niet gratis.

Een checklist bij abonnement smartphone verlengen

In het verleden was de grootste misvatting dat je een smartphone cadeau kreeg bij een abonnement. Wie de prijs van een losse smartphone zag wist natuurlijk gelijk dat dit nooit kon kloppen. Een smartphone met een aanschafprijs tussen 200 en 850 euro krijg je dus niet zomaar uit goodwill cadeau. Het is een toestel wat je gewoon zelf betaalt wanneer je een maandelijks bedrag betaalt voor je abonnement. Jij wil natuurlijk weten

waar je aan moet denken wanneer je een smartphone abonnement gaat verlengen. We hebben daarom voor jou een slimme checklist met zaken waar je echt aan moet denken.

Is het de moeite waard om je smartphone mee te financieren bij het afsluiten van je abonnement

Een smartphone heb je in verschillende prijscategorieën. Zo heb je de prijscategorie in de onderklasse. Dit is de categorie met smartphones die je wel kan meefinancieren bij het afsluiten van een abonnement maar die je beter gewoon in één keer als los toestel kan kopen. Een smartphone van deze prijsklasse kan je namelijk prima in één keer

betalen. Daarnaast heb je een groot risico dat je smartphone er nog tijdens de loopduur van je abonnement mee ophoudt of dat je erop bent uitgekeken. In dat geval is het niet handig dat je nog steeds betaalt voor een smartphone die je inmiddels hebt vervangen voor een nieuwe.

Kies je een smartphone uit de middenklasse, dan koop je een toestel wat je heel betaalbaar kan mee financieren met de aankoop van je abonnement. Het bedrag wat je daarna maandelijks betaalt zal binnen de perken blijven terwijl jij toch een mooie smartphone met goede functionaliteiten hebt.

Een smartphone uit de bovenklasse is altijd een goede aankoop in combinatie met een abonnement. Een dergelijk toestel zal al snel boven de 650 euro kosten en dat is toch een bedrag wat niet iedereen zomaar paraat heeft voor een mobiele telefoon. Je maandelijkse abonnementskosten zullen behoorlijk hoog zijn maar daarvoor heb jij wel een state of the art mobieltje waarmee je echt voor twee jaar vooruit kan. Altijd handig om te weten; in welke prijscategorie ligt het toestel wat jij op het oog hebt. We hebben een aantal zaken en merken voor je op een rijtje gezet.

Welk type smartphone koop je Welke merken vallen er in deze prijscategorie Wat is de gemiddelde prijs van een telefoon uit deze prijscategorie
Lage prijsklasse smartphone HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel Tussen 59 euro en 300 euro
Middenklasse smartphone Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Tussen 275 en 500 euro
Bovenklasse smartphone Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Tussen 475 en 900 euro

 

Hoe lang heb je garantie op je smartphone

Je zal goed moeten kijken wanneer je een nieuwe smartphone koopt bij de verlenging van je abonnement wat de garantie is. Veel toestellen hebben en erg beperkte fabrieksgarantie waardoor een eventuele barst in het scherm niet binnen de garantie valt. In dat geval zit je zonder mobieltje voor een bepaalde tijd terwijl je voor eigen rekening je smartphone moet laten repareren. Dubbel ongemak dus, wat je had kunnen voorkomen door goed de garantiebepalingen van de smartphone abonnement provider had doorgenomen. Koop jij een smartphone voor een opvallend lage prijs; houd er dan rekening mee dat goedkoop zomaar duurkoop kan zijn omdat er iets met het toestel aan de hand is (geweest).

Hoeveel betaal je aan rente bij de aankoop van je smartphone

Het is altijd goed om een aantal zaken te vergelijken; weet je van een telefoontoestel wat het nieuw in de winkel moet kosten, kijk dan  ook eens hoeveel je kwijt bent bij de financiering van je toestel. Bij sommige providers is de kans groot dat je een behoorlijk

bedrag aan rente betaalt op het telefoontoestel wat jij koopt. De totale aflossingen, eventueel samen met een bijbetaling voor het toestel wanneer je jouw abonnement verlengt, kunnen behoorlijk hoger liggen dan de kosten van een los toestel. Zo kan je zien of je wellicht beter een los toestel met een nieuw abonnement kan nemen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het abonnement voor je smartphone verlengen is een prijzige aangelegenheid. Het is dan ook goed om offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 25 procent.