Beste Android phone van 2017

Tot een jaar of 10 geleden was het compleet ondenkbaar dat je een mobiele telefoon zou hebben. Laat staan dat je een telefoon zou hebben waarmee je zomaar het internet op kon. Vandaag de dag is een smartphone gemeengoed geworden. De meeste mensen kopen al lang geen normale mobiele telefoon meer waarmee alleen maar gebeld kan worden. Een telefoon met apps waarmee je het internet op kan is veel praktischer en ook alle abonnementen zijn er tegenwoordig helemaal op afgestemd. Wanneer je gaat kijken voor een smartphone kom je uit bij  een paar groepen waaruit je kan kiezen. We hebben het over de smartphones die aangestuurd worden met Android en de smartphones die aangestuurd worden met iOS. Over de smartphones met Android willen we wat meer vertellen.

Wat is de beste Android phone van 2017

Het besturingssysteem Android wordt al sinds de opmars van de smartphone toegepast. Alleen het merk Apple maakt gebruik van iOS, maar de andere merken die hun smartphones op de markt brengen maken over het algemeen gebruik van Android. Android is een besturingssysteem wat ervoor zorgt dat de software van je mobiele

telefoon goed blijft werken. De variant van Android die jij op je telefoon hebt zitten bepaalt wat de verwerkingssnelheid van je smartphone is. We hebben gekeken naar wat er allemaal aan Android phones op de markt is, maar ook naar wat er – ter vergelijking – aan andere besturingssystemen te koop is. We kwamen daarbij tot  de volgende bevindingen.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk type aansturingssoftware zit erin verwerkt Welk merk smartphone koop je in deze prijscategorie Wat is de verkrijgbaarheid van apps Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderklasse smartphone Android, Windows HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel Goed, maar de snelheid van de apps is afhankelijk van de processorsterkte en het geheugen van de smartphone 2G/3G Tussen 49 en 295 euro
Middenklasse smartphone Android, Microsoft Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android versie of Microsoft versie van de smartphone en het geheugen van de smartphone 3G/4G Tussen 275 euro en 465 euro
Bovenklasse smartphone Android, iOs Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android of de iOs versie op de telefoon. Updates worden automatisch gedaan om deze hoog te houden. 4G/5G Tussen 475 en 850 euro

 

  • Als je een Android phone wil kopen in combinatie met een abonnement. Een Android phone kan je kopen in combinatie met een abonnement. In dat geval koop je een Android toestel bij de telefoonprovider waarbij je de keuze hebt uit betaling van het toestel in één keer, betaling van een eenmalig bedrag en meerdere maandelijkse termijnen en de volledige betaling van de Android phone in termijnen. Een dergelijk koop op afbetalingssysteem heeft een zeker rentepercentage inbegrepen in de maandelijkse termijnen. De telefoon is echter wel direct van jou.
  • Als je een Android phone wil kopen als los toestel. Wil jij een Android phone als los toestel kopen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. In dat geval koop je het toestel bij een telefoonprovider of bij een elektronicawinkel waarna je met een eigen simkaart gebruik maakt van de Android phone.

Hoe is het prijskaartje van een Android phone samengesteld

Het prijskaartje van een Android phone wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welke Android variant wil je. Wil jij de recentste Android variant, dan zal het telefoontoestel in de hoogste prijscategorie zitten. Je komt dan waarschijnlijk uit bij marktleider Samsung. Met het nieuwste type koop jij de modernste technologie waardoor je een razendsnelle Android phone in handen hebt.
  • Keuze 2: Hoe merktrouw ben jij. Het kan zo zijn dat je helemaal verknocht bent aan een bepaald merk. In dat geval zit je vast aan de Android varianten die door dat merk worden gebruikt in de telefoons. Vaak speelt de hoogte van het prijskaartje een rol bij deze keuze.
  • Keuze 3: Welk budget heb jij voor een Android phone. Een Android phone kan je kopen binnen elk budget. Hoe lager de prijs van de telefoon, hoe beter je echter zal moeten kijken naar de Android versie die in de smartphone zit verwerkt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een Android phone door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met een muisklik op onderstaande button. Je vraagt vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.