Beste prepaid smartphone 2017

Vandaag de dag is de smartphone niet meer weg te denken. Je hoort er eenvoudigweg niet meer bij wanneer je geen smartphone hebt waarmee je even snel een appje kan sturen of je facebook kan checken onderweg. Maak je een afspraak met iemand, dan wordt er al standaard op gerekend dat ze jou op je smartphone wat informatie kunnen toesturen. Het is dan ook zaak dat jij een smartphone hebt om bereikbaar te zijn. Daarmee kom je echter direct een nadeel tegen van de smartphone wat voor veel mensen iedere maand voor een onaangename verrassing zorgt; de rekening. Een smartphone heeft namelijk de akelige eigenschap om altijd meer geld te kosten per maand dan je van tevoren had berekend. Hiervoor is een oplossing voor handen; de prepaid smartphone.

Wat is de beste prepaid smartphone van 2017

Zo’n prepaid smartphone klinkt als een toestel wat een slap aftreksel is van het echte grote werk. Het heeft de bijsmaak van een goedkoop B-model waarmee jij je MB gebruik binnen de perken hoopt te houden. Niks is echter minder waar. In principe kan

je iedere smartphone als prepaid model gebruiken. Het merk en type maakt niks uit.

Prepaid bellen heeft weinig met het merk te maken van de smartphone. Evenmin zegt het wat over de prijs van je smartphone. Prepaid bellen heeft er alles mee te maken dat jij een smartphone naar keuze hebt die jij opwaardeert met een voucher of met een maandelijks vast bedrag. De smartphone koop je gewoon voordat je begint met opwaarderen met vouchers. Die vouchers koop je doorgaans van één telefonieprovider. Je kan werken met een prepaid smartphone met een simlock die je koopt met een starttegoed op een verkoopplek. Je kan er echter ook voor kiezen om met een prepaid simkaartje jouw smartphone op te waarderen met een tegoed bij een telefonieprovider naar keuze.

Een prepaid smartphone is dus een gewone smartphone waarvan je vrienden niet eens zullen zien dat je hem als prepaid toestel gebruikt. De enige reden die jij hebt is het in de hand houden van de kosten van een dergelijk apparaat. Dat is de reden waarom dit systeem ook vaak wordt gebruikt bij mensen die nog geen overzicht kunnen houden op hun belgedrag. Kinderen zijn een dergelijke risicogroep die hun ouders vaak op hoge schulden jagen door in al hun onwetendheid uren lang te bellen met vrienden zonder na te denken over de belkosten.

Welke prijsklasse prepaid smartphone is de beste

Prepaid smartphones heb je grofweg gezegd in drie prijsklassen. Je hebt de onderklasse waarin vooral de smartphones zitten die voor de goedkope verkoop in een belwinkel zijn ontworpen. Het gaat dan om smartphones die in China geproduceerd zijn

en vooral de basale functies aan kunnen. Je kan er je Facebook mee checken, foto’s maken, bellen en berichten sturen. Die apps zullen niet heel snel werken maar ze doen het wel.

Dan is daar de middenklasse. Dit zijn de goedkopere types van de A-merken en een paar B-merken die een duurdere variant hebben uitgebracht. De prijs is gemiddeld, de prestaties zijn goed hoog en kunnen zich bijna meten met de duurdere apparaten.

De bovenklasse bevat de A-merken die elkaar ieder jaar opnieuw de loef afsteken wanneer het gaat om het ontwikkelen van de beste smartphone met state of the art eigenschappen. De beste camera, de hoogste pixelresolutie maar ook de snelste processor; dit zijn zaken die je toch vooral in de bovenklasse aantreft. We hebben de prijsklassen inclusief de modellen die hier in vallen op een rijtje gezet voor je.

 

Welk type smartphone koop je Welke merken vallen er in deze prijscategorie Wat is de gemiddelde prijs van een telefoon uit deze prijscategorie
Lage prijsklasse smartphone HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel Tussen  65 euro en 300 euro
Middenklasse smartphone Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Tussen 320 en 550 euro
Bovenklasse smartphone Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Tussen 515 en 900 euro

 

  • Als je een prepaid systeem met vouchers kiest. Je kan kiezen voor een prepaid systeem waarbij je losse belvouchers koopt. Die vouchers zie je vooral staan aan de kassa van de supermarkt maar ook bij de belwinkel zijn ze te koop. Dit systeem is vooral heel handig wanneer je maar af en toe wat doet met je smartphone. Denk er wel aan dat je eens per zoveel maanden wat doet met je smartphone want anders vervalt je prepaid tegoed.
  • Als je een prepaid systeem met een simkaartje kiest. Maakt het voor jou niet uit welk telefoonnummer je hebt wanneer je iemand belt, dan kies je voor een prepaid systeem met een simkaartje. Je kan heel gemakkelijk je beltegoed opladen. Is het op, dan koop je een ander simkaartje of een voucher van het merk van het simkaartje.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een prepaid smartphone door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent en is de moeite dus meer dan waard.