Beste Smartphone 2013

UPDATE 11 januari 2014. Het jaar is voorbij en de beste smartphones van 2013 zijn bekend.

Top 5 beste smartphones van 2013

1. HTC ONE
2. LG G2
3. Samsung Galaxy S4
4. Apple iPhone 5
5. Moto G

1: HTC ONE

Voor ons is de HTC ONE de nummer 1 van 2013. De combinatie van de indrukwekkende userinterface en aluminium design heeft hiervoor gezorgd. Het heeft niets te maken met kwaliteit van de S4 of LG G2, want dat zijn
uitstekende smartphones, maar het heeft ermee te maken dat HTC een geweldig product op de markt heeft gebracht dat niet alleen van de buitenkant er verbluffend uit ziet maar ook van de ‘binnenkant’.

2: LG G2

De verassing van het jaar 2013. LG is niet echt een gewilde merk als het om smartphones gaat, maar met de G2 maakte LG afgelopen jaar een comeback. De LG is een echte krachtpatser. Met een 5.2 inch brede scherm is dit toestel wel groter dan de concurrentie. Maar dit zorgt er niet voor dat de LG G2 minder is dan de concurrentie. In tegendeel, de G2 is een goed alternatief voor de Samsung Galaxy S4.

De camera van dit toestel wordt door ons als minder ervaren dan de iPhone en Galaxy S4. Maar het scherm van dit toestel maakt dit helemaal goed. De details van het scherm zijn verbluffend. De audio is ook van zeer hoge kwaliteit. Waarom dit toestel in de top 5 staat? LG heeft zijn best gedaan om datgene wat andere toestellen missen te gebruiken. Juist dit heeft gezorgd voor een uitstekende toestel wat velen zullen waarderen.

3: Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4Samsung neemt weer een grote sprong voorwaarts met de hardware van de Galaxy S4. De S4 beschikt over een Quad Core CPU die ervoor zorgt dat je apps en overall experience met deze smartphone erg comfortabel is.

Naast deze snelheid beschikt de smartphone over een 13 megapixel camera en een full HD scherm. Dit scherm heeft een ppi van 441 (pixeldichtheid).

Naast de mooie specs heeft de Galaxy S4 een aantal gave software functies waaronder het bedienen van je S4 zonder het scherm aan te raken en de Samsung Health monitor. Kortom één van de beste smartphones van 2013.

4: iPhone 5S

Apple iPhone 5

Had jij het aanzien komen? De iPhone 5s achter drie Android smartphones?  Sommigen zullen het niet met de rankings eens zijn, maar dat hangt geheel van je Appleliefde gehalte af. Nog steeds is de iPhone één van de beste telefoons op de markt. Het toestel ziet er nog steeds zeer goed uit. Alhoewel er niet zoveel verschil te zien is met de iPhone 4 is de iPhone 5s toch wel een topper. Het probleem met dit toestel is echter de hoge prijs. Er zijn veel gelijkwaardige smartphones, waardoor steeds meer mensen kiezen voor een toestel met een lagere prijs.

 

5: Moto G

Motorola is terug en probeert de markt te penetreren met dit mid-range toestel. Dit toestel verslaat op papier sterkere concurrenten hoewel het toch echt een mid-range product is. Daarom staat hij in onze top 5.