Beste smartphone provider

Vandaag de dag wordt er continu geïnnoveerd op een heleboel gebieden. Eén van die zaken waar voortdurend aan wordt gewerkt houd je nu waarschijnlijk in je hand om dit bericht op te lezen. We hebben het over de smartphones. Op het moment dat jij een smartphone aanschaft is het researchteam van de fabrikant alweer druk bezig met het ontwerp van het volgende model. Er valt immers altijd nog wat te verbeteren in de strijd om de meest succesvolle smartphone van het jaar uit te brengen. Jij als gebruiker wil natuurlijk een smartphone in combinatie met een abonnement wat daar goed bij past. In dat geval ga je naar de smartphone provider toe.

Wat is voor jou de beste smartphone provider

Een smartphone provider is een bedrijf wat zich specifiek toelegt op de verkoop van smartphones en op de bemiddeling wanneer het aankomt op het aanvragen van een abonnement. Zo’n abonnement moet naadloos aansluiten bij de smartphone die je koopt. De smartphone provider heeft dan ook alle inzicht in smartphone abonnementen die passen bij jouw belgedrag en je internetverbruik. Bovendien weten ze als geen ander hoeveel data een bepaalde smartphone zal gebruiken.

Een smartphone provider zal je echt niet alleen maar de dure A-merken smartphones verkopen, hoewel die wel het meeste in trek zijn. Ook wanneer jij een goedkoper type smartphone wil hebben zullen ze daar volop keuze in hebben. Het kan alleen zo zijn dat ze die modellen niet direct op voorraad hebben omdat ze wat minder gewild zijn.

Smartphone providers vind je legio tegenwoordig. Het is aan jou wanneer je de keuze voor een bepaald toestel hebt gemaakt om de provider te vinden die dat toestel op dat moment voor een aantrekkelijk tarief in de verkoop heeft. Wat die keuze is kunnen we natuurlijk niet voor jou bepalen. Het is dan ook geheel aan jou om een smartphone provider te kiezen en hier je bestelling te plaatsen.

Wel hebben we voor jou uitgezocht hoeveel je ongeveer voor een smartphone kwijt zal zijn wanneer je deze als los toestel koopt. We kwamen uit bij drie categorieën. De onderklasse, de middenklasse en de bovenklasse. We hebben de prijscategorieën voor je op een rijtje gezet, met de merknamen die in deze categorieën vallen erbij.

Welk type smartphone koop je Welke merken vallen er in deze prijscategorie Wat is de gemiddelde prijs van een telefoon uit deze prijscategorie
Lage prijsklasse smartphone HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel Tussen 59 euro en 300 euro
Middenklasse smartphone Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Tussen 275 en 500 euro
Bovenklasse smartphone Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Tussen 475 en 900 euro

 

  • Als je een specifiek model uit de lage prijsklasse wil kopen. Sommige smartphones uit de lage prijsklasse kan je beter bij een belwinkel kopen. Je kan daar ook direct een abonnement uitkiezen naar jouw keuze. Bij een belwinkel kan je namelijk een telefoontoestel eerst een keer vasthouden en uitproberen voordat je besluit of het een goede keuze is. Vooral Wiko is een merk wat voor deze markt is ontwikkeld.
  • Als je een algemeen merk wil kopen. Wil jij een bekend merk uit één van de drie klassen kopen, dan doe je er verstandig aan om dit via de smartphone provider te doen. Je krijgt op die manier alle keuze die je nodig hebt. Het uitproberen van een telefoontoestel zit er doorgaans niet in, tenzij je naar een smartphone provider gaat die ook een fysieke winkel heeft.

Hoe is het prijskaartje van een  smartphone provider samengesteld

Het prijskaartje van een smartphone provider wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je er wat koopt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Alleen een webwinkel of ook een fysieke winkel. Smartphone providers hebben doorgaans alleen een webwinkel. In dat geval is er niet echt sprake van persoonlijke keuze-hulp bij het kiezen voor een smartphone of voor een abonnement. Je kan er echter ook voor kiezen om je smartphone te kopen bij een smartphone provider die naast een webwinkel ook een fysieke winkel heeft. In dat geval krijg je een persoonlijk advies bij de aanschaf van een smartphone en een bijbehorend abonnement.
  • Keuze 2: Alleen een helpdesk via internet of ook telefonisch en fysiek. Veel problemen met een smartphone kunnen prima online worden afgehandeld. Dit is voor een smartphone provider de goedkoopste methode. Ze zullen dan ook wat lagere prijzen voor hun diensten hanteren. Het kan echter ook zijn dat je behoefte hebt aan face to face contact met een medewerker of aan telefonisch contact. In dat geval blijft er een beperkt aantal smartphone providers over die doorgaans een iets hogere prijs voor hun diensten hanteren.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een smartphone bij een smartphone provider door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Die offertes zullen komen van smartphone providers uit jouw omgeving. Je voordeel kan oplopen tot wel 25 procent.