Mobiele data

Smartphoneclub.nl presenteert: Dossier Mobiele Data

In juli 2011 hebben alle grote providers (KPN, Vodafone & T-Mobile) aangekondigd dat mobiele data een stuk duurder is geworden. Er zijn dan ook behoorlijk wat wijzigingen geweest in de abonnements structuren. Hoe zit het nu precies met die mobiele data? Wat verbruikte een gemiddelde smartphone nu? En waar moet je op letten bij het afsluiten van een abonnement. Vragen die we hieronder trachten overzichtelijk te beantwoorden.

Hoeveel Mobiele data verbruik je?
Een gemiddelde smartphone gebruiker zit tussen de 250 – 400 mb aan verbruik. Er zijn zat voorbeelden van mensen die rond de 100 circuleren, en een aantal gaat daar zwaar overheen. Dit komt meestal doordat de smartphone voor tethering wordt ingezet (met tethering ga je via je smartphone met je laptop of pc op het internet). Het daadwerkelijke verbruik is sterk afhankelijk van je gebruikersgedrag, het type apps wat je gebruikt en de locatie waar je je smartphone het meeste gebruikt.

Zo verbruikt iemand die dagelijks twee uur met de trein naar zijn werk gaat een stuk meer dan iemand die met de auto gaat. Simpelweg omdat je smartphone intensiever gebruikt in de trein. Dus ga voor jezelf na: Waar gebruik ik mijn smartphone het meest? En zit er op die plekken Wifi waar ik gebruik van maak of is dat via mijn mobiele data abonnement.

Wat bieden de providers?
We behandelen hier de providers die de pakketten hebben aangepast en ook veel in het nieuws zijn geweest.