Nokia 6 kopen

De mobiele telefoon is een toestel waarvan het een jaar of tien geleden nog ondenkbaar was dat iedereen er mee rond zou lopen. Toen deed een aantal merken hun intrede waarbij ze mobiele telefoons introduceerden. In die tijd was het vooral het Finse merk Nokia wat baanbrekende designs afleverde. De mobieltjes van Nokia waren oersterk en ze hadden voor die tijd al heel goede specificaties. Nu, tien jaar later, is het merk Nokia weer helemaal terug. De afgelopen jaren hield Nokia zich bezig met de productie van smartphones die op Windows draaien. Dit bleek een gematigd succes.

Een Nokia 6 kopen

Rondom de Nokia 6 zijn al een aantal goede berichten opgedoken. Zo is er al behoorlijk wat bekend over de mobiele telefoon zelf, de behuizing, het materiaal, het scherm, het aansturingssysteem en wat al niet meer. Eén heel belangrijk ding heeft Nokia nog niet naar buiten gebracht. Het gaat in dit geval om de releasedatum van het toestel in

Nederland. De liefhebbers van dit Finse staaltje techniek zullen dus nog heel even geduldig moeten wachten tot Nokia het nieuwste paradepaardje zal presenteren aan de Nederlandse consumenten.

De Nokia 6 zal in een high end uitvoering komen. De behuizing is van metaal gemaakt. De camera achterop heeft een 16 megapixel sterkte. De front camera heeft een sterkte van 8 megapixel, bedoeld voor het maken van mooie selfies. De resultaten van de Nokia 6 doen niet onder voor die van een losse digitale fotocamera. De omgeving wordt automatisch herkend en alle instellingen worden automatisch scherp gesteld.

Met 64 GB kan je behoorlijk wat informatie kwijt op je Nokia 6. De processor zal niet zoveel ruimte in nemen als je gewend was van de Windows telefoons die Nokia eerder uitbracht. De processor is een heel revolutionair iets voor Nokia. Het Windows concept laten ze achter zich; Nokia gaat zich weer richten op de Android gebruikers. Met Android 7.0  Nougat, het nieuwste besturingssysteem van Android, kan Nokia zich meten met de bekende grote merken. De verkoopprijs is echter een baanbrekend iets. Voor omgerekend 235 euro koop je een Nokia 6. Het is nog even wachten op de releasedatum. We hebben de mobiele telefoons zoals ze nu worden verkocht in een prijsschema opgenomen, en de Nokia heeft hier zijn eigen plekje gekregen.

Welk type smartphone koop je Welke merken vallen er in deze prijscategorie Wat is de gemiddelde prijs van een telefoon uit deze prijscategorie
Lage prijsklasse smartphone HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel, Nokia Tussen  65 euro en 300 euro
Middenklasse smartphone Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Tussen 320 en 550 euro
Bovenklasse smartphone Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Tussen 515 en 900 euro

 

  • Als je de Nokia 6 samen met een abonnement wil gaan aanschaffen. Je zal de Nokia 6 nog moeten reserveren als je hem straks samen met een abonnement wil gaan aanschaffen. In dat geval is het mogelijk om de telefoon in maandelijkse termijnen af te lossen. Je betaalt in dat geval een deel abonnementskosten voor je telefonie en data verbruik en daarnaast betaal je een deel voor je mobiele telefoon.
  • Als je de Nokia 6 als los toestel wil gaan aanschaffen. Heb jij al een goed sim abonnement en wil je graag een Nokia 6 toestel kopen; in dat geval betaal je in één keer de aanschafprijs bij een elektronicazaak of bij een (online) telefoonwinkel. Je eigen sim only abonnement kan je gebruiken om mee te kunnen bellen en internetten.

Hoe is het prijskaartje van de Nokia 6 samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een smartphone bepaal je zelf door bepaalde keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Laat jij je leiden door het merkimago. Als je een smartphone gaat kopen kan het zijn dat jij je laat leiden door het imago wat een merk heeft. Het merk Nokia heeft het imago van betaalbare telefoons maar ook van een onverwoestbaar toestel. Je moet natuurlijk zelf kijken of dat bij dit toestel ook zo is. Ben jij echter een echte Apple of Samsung fan, dan zal je altijd blijven vergelijken wanneer je een Nokia koopt. De echte Nokia fan koopt het toestel toch wel.
  • Keuze 2: Koop je de Nokia 6 als koop op afbetaling of als los toestel. Je kan de Nokia 6 kopen bij een abonnement of als los toestel. Koop je hem bij een abonnement, dan kan je hem op afbetaling kopen in maandelijkse termijnen, of in één keer. Het is net wat jij zelf het prettigst vindt. Je kan de Nokia 6 ook in één keer betalen wanneer je hem als los toestel koopt en daarnaast een sim only abonnement afsluit.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een Nokia 6 door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes aan van telefoonproviders bij jou in de buurt. Je besparing kan oplopen tot wel 30 procent.