Nokia smartphone kopen

Het bedrijf Nokia was toen mobiele telefoons in opkomst waren een marktleider op het gebied van mobiele telefonie. De opkomst van andere merken zoals Apple zorgde ervoor dat ervoor dat Nokia achterbleef. Dit heeft ervoor gezorgd dat Nokia zich ging richten op andere producten dan telefoons. De naam Nokia had echter al een zodanig goede reputatie dat de merknaam is overgekocht door een andere bekende gigant op het gebied van consumentenelektronica. We hebben het in dat geval over Microsoft. Wie Microsoft hoort denkt gelijk aan windows. Dit geeft ook gelijk aan waar de Nokia smartphones op lijken. Het zijn – meer dan andere smartphones – mobiele computers geworden die zich laten bedienen met het windows systeem.

Hoeveel kost een Nokia smartphone kopen

Nokia had altijd de reputatie van betaalbare consumentenelektronica. Met de overname van Microsoft is er weinig veranderd. Het betrouwbare karakter van Nokia is behouden. Daarnaast heeft de smartphone een heel degelijke solide uitstraling. Moderne streken als een behuizing van glas zijn aan Nokia telefoons niet besteed. Het schermpje is van

stevig glas maar de zijkanten en achterkant zijn van lichtgewicht aluminium gemaakt. Hierdoor koop je met een Nokia een solide smartphone die je graag in je hand houdt met een unieke besturing.

De Nokia Lumia telefoonserie zoals die in  2014 nog heette heet sinds de overname door Microsoft officieel Microsoft Lumia. Aangezien dit een naam is die consumenten niet associëren met een mobiele telefoon is de naam Nokia Lumia behouden, alleen al vanwege de naamsbekendheid. Nokia Lumia is een hele serie mobiele telefoons die van elkaar verschillen op het gebied van processorsterkte. Daarnaast is er een onderscheid in de Windows versie die wordt gebruikt om de smartphones te laten werken.

Het aansturingsprogramma windows is in de loop der jaren enorm veranderd. Het is dan ook niet heel verbazend dat de Windows processor die op de smartphone zit ook mee verandert. Daar waar de oude generatie Nokia smartphones draaide op een windows 8 versie heeft de windows 10 versie zijn intrede gedaan bij de nieuwe generatie Nokia smartphones.

Het grote voordeel van windows is dat je met de windows telefoon kan werken op het moment dat je een computer kan bedienen. Microsoft heeft de prijs van de smartphones zodanig laag gehouden dat ze tot de onderklasse behoren wanneer het aankomt op de aanschaf. We hebben de prijs van zogeheten windows smartphones, waar Nokia (microsoft) ook onder valt meegenomen in een overzicht. Dat geeft een goed beeld van wat er op het gebied van windows telefoons te koop is en hoe Nokia (Microsoft) zich verhoudt tot de concurrentie.

Welk merk biedt de windows telefoon aan Welke modellen zijn er te koop Wat is geheugen opslag ruimte In welke prijscategorie valt de telefoon
Samsung Omnia W, ATIV S Tussen 8 en 16 GB Tussen 70 en 130 euro
Nokia Lumia 710, Lumia 800, Lumia 820, Lumia 920 Tussen 8 en 32 GB Tussen 70 en 200 euro
HTC Radar, Titan, Windows phone 8S, Windows phone 8X Tussen 4 en 16 GB Tussen 60 en 120 euro

 

  • Als het aansturingssysteem je niet uit maakt. Je kan prima kiezen voor een Nokia met een oud model Windows erop wanneer je dat prettig vindt werken. Sommige mensen kunnen immers totaal niet overweg met de nieuwe versie van Windows. Een telefoon die gebruik maakt van de oude versie van Windows is het goedkoopste, maar het risico is dat er geen updates meer voor worden aangeboden.
  • Als je liever de nieuwste Windows versie hebt. Heb jij het liefste de nieuwste windows versie, dan zal je één van de recentste apparaten moeten aanschaffen. Je komt dan in de prijscategorie van 150 tot 200 euro uit. Groot voordeel van de recentste Nokia (Microsoft) Lumia telefoons is dat de geheugenruimte met 32 GB behoorlijk uitgebreid te noemen is. Een gemiddelde smartphone uit het middensegment heeft eenzelfde geheugenruimte dus je kan genoeg informatie kwijt op je mobiele telefoon.

Hoe is het prijskaartje van een Nokia smartphone samengesteld

Het prijskaartje van een Nokia smartphone wordt bepaald door keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel geheugenruimte wil je op je Nokia smartphone. De oudste generaties Nokia smartphones moesten het stellen met een geheugenruimte van 8GB. Dit is eigenlijk een minimum waardoor je altijd extra geheugen moet inkopen. Als je meer geheugenruimte wil op je Nokia smartphone zal je een recenter model moeten aanschaffen.
  • Keuze 2: Welke windows versie wil je op je Nokia smartphone. De recentste modellen van Nokia hebben een moderne windows versie. De voordelen van deze windows versie zijn bekend, maar de nadelen ook. Een groot nadeel van een nieuwere windows versie is de extra geheugenruimte die wordt ingenomen door de windows versie. Je zal die grotere opslagruimte hard nodig hebben voor de geheugenruimte die Windows opeist.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een Nokia smartphone door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot 30 procent.