Sim only abonnement vergelijken 2017

Overal waar technologie wordt toegepast zie je innovatie. Dat is bij alle apparaten en gebruiksvoorwerpen het geval. Waarschijnlijk houd je nu het apparaat vast waar technologie het meeste in wordt toegepast en waar nu alweer een nieuw model van in de maak is. We hebben het over je smartphone. Een smartphone is een mobiele telefoon die zoveel meer kan dan alleen telefoneren en sms-en. Een smartphone is een soort mini computer die de hele dag met je meeneemt en die als het ware jouw venster naar de rest van de wereld is. Zo’n smartphone wordt eigenlijk ieder jaar weer veelzijdiger. Het is dan ook niet voor niets dat veel smartphone bezitters ieder jaar een nieuw toestel kopen en hun oude toestel afdanken.

Vergelijk sim only abonnementen in 2017

Wanneer je ieder jaar een nieuwe smartphone koopt is het dus niet zo dat je abonnement dan ook automatisch stopt. Feitelijk mag je ieder jaar of iedere twee jaar samen met je mobiele abonnement een nieuwe smartphone mee bestellen. Het is dan niet zo dat je de smartphone gratis krijgt. Je abonnement bestaat namelijk voor een

deel uit je daadwerkelijke  bel-abonnement en dataverbruik maar daar bovenop betaal je een deel aan aflossing voor je mobiele telefoon die je met een koop op afbetaling constructie financiert.

Het is dan ook veel populairder aan het worden om een sim only abonnement af te sluiten wat je gewoon maandelijks betaalt zonder dat je een smartphone mee financiert. De smartphone koop je namelijk als los toestel op het moment waarop deze in de winkel verschijnt. Je houdt op die manier de kosten gescheiden. Eens per jaar geef je een behoorlijk bedrag uit aan een nieuwe smartphone maar door het jaar heen betaal je een heerlijk laag bedrag voor je mobiele telefoon abonnement.

Net zoals er veel verschillende telefonie-abonnementen zijn, zijn er ook heel veel sim only abonnementen. We hebben voor je op een rijtje gezet wat de 10 populairste zijn. Daarbij keken we naar een aantal zaken. Uiteraard keken we naar het aantal belminuten en/of MB’s wat je krijgt voor dat maandelijkse bedrag. Daarnaast keken we wat de snelheid is en wat de kosten per jaar zijn. Ook de aansluitkosten splitsten we uit.

Welke telefoonprovider Minuten, sms en data Snelheid van het internet De duur van je contract Prijs per maand Aansluitkosten
Hollands nieuwe 1000 minuten/1000 sms/1000mb. In te delen naar eigen keuze 25 MB per seconde 2 jaar 8 euro 15 euro
Youfone 250 minuten/250 sms en 1000 MB 14,4 MB per seconde 2 jaar 10 euro gratis
Ben 300 minuten/300 sms en 1000 MB 14,4 MB per seconde 2 jaar 9 euro 14,95 euro
Hollands nieuwe 1000 minuten/1000 sms/1000mb. In te delen naar eigen keuze 25 MB per seconde 1 jaar 9 euro 15 euro
Ben 300 minuten/300 sms en 1000 MB 14,4 MB per seconde 1 maand 10 euro 14,95 euro
Hollands nieuwe 1500 minuten/1500 sms/1500mb. In te delen naar eigen keuze 25 MB per seconde 2 jaar 10 euro 15 euro
Youfone 250 minuten/250 sms 1000 MB 14,4 MB per seconde 1 maand 12 euro 0 euro
Youfone 250 minuten/250 sms 1500 MB 14,4 MB per seconde 2 jaar 12 euro 0 euro
Youfone Onbeperkt belminuten en sms 1000 MB 14,4 MB per seconde 2 jaar 12 euro 0 euro
Youfone 250 minuten/onbeperkt sms 1000 MB 14,4 MB per seconde 2 jaar 12 euro 0 euro

 

  • Als je zelf wil bepalen hoe lang je aan een abonnement vast zit. Er zijn een aantal sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Dit is praktisch wanneer je bijvoorbeeld een korte periode tussen twee abonnementen in wil overbruggen of wanneer je een extra simkaart maar een korte tijd nodig hebt.
  • Als je het niet erg vindt om 1 jaar of 2 jaar aan een abonnement vast te zitten. Bij de meeste sim only abonnementen zit je 1 of 2 jaar aan een abonnement vast. Vind jij dit geen bezwaar, dan kies je wel voor de betaalbaarste oplossing.

Hoe is het prijskaartje van een sim only abonnement samengesteld

Het prijskaartje van een sim only abonnement wordt bepaald door een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Per maand, per jaar of per 2 jaar. De contractduur die jij kiest voor je sim only abonnement is bepalend voor de prijs. Uiteindelijk kom je doorgaans op eenzelfde bedrag per maand terecht wanneer je alles gaat uitrekenen. De flexibiliteit van een sim only provider betaal je uiteindelijk wel.
  • Keuze 2: Heb je de juiste keuze gemaakt. Je zal niet de eerste zijn die bij het afsluiten van een sim only abonnement aanvankelijk de verkeerde keuze maakt. Met name je MB verbruik wil nog wel eens hoger uitvallen. In dat geval doe je er goed aan om je abonnement aan te passen. Dit is niet zo heel moeilijk. Aanpassen naar boven kan bijna altijd, al betaal je dan wel meer kosten per maand. Aanpassen naar beneden na je eerste keuze is doorgaans moeilijker.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op je sim only abonnement door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 25 procent.