Smartphone goedkoop kopen 2017

Tien jaar geleden was het nog compleet ondenkbaar. Had je het over een mobiele telefoon, dan werd je wazig bekeken. Vandaag de dag is het compleet omgekeerd. Mensen gaan er allemaal vanuit dat jij een mobiele telefoon op zak hebt. Het gaat dan nog niet eens om een normale mobiele telefoon waarmee je kan bellen en sms-en maar om een smartphone. Dat is tegenwoordig het meest gebruikte middel om gebruik van het internet mee te maken. Daarnaast wordt er ook nog genoeg getelefoneerd natuurlijk. De smartphone is eigenlijk de vervanging van veel zaken geworden. De verkoop van computers stagneert, net zoals de verkoop van fotocamera’s en mp3 spelers. De smartphone heeft al die zaken overgenomen.

Hoe kan je een smartphone goedkoop kopen in 2017

Een smartphone heeft nog voor teveel mensen de bijnaam dat het onbetaalbare apparatuur is. Dat beeld wordt bevestigd wanneer je een reclame van een elektronica bedrijf voorbij ziet komen bij de lancering van een nieuw toestel. Prijzen die liggen rond de 700 euro zijn helemaal niet gek meer. Voor een iPhone betaal je zelfs nog meer.  Daar mag je wel tussen de 800 en 900 euro voor neertellen. Het klinkt dan ook als iets wat niet voor iedereen is weggelegd; een mooie smartphone als jouw venster naar de wereld.

Gelukkig is er licht aan de horizon voor een ieder die graag een smartphone zou willen kopen maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen. De smartphone maakt momenteel een dubbele revolutie door. Niet alleen is daar de smartphone die steeds meer kan en door al die snufjes steeds duurder wordt. Tegenwoordig is daar ook de budget smartphone die voor een aantrekkelijke prijs gekocht kan worden.

Het feit dat er steeds nieuwe types smartphones op de markt komen houdt namelijk niet in dat de oude smartphones niet meer zouden voldoen. Een smartphone van een serie van het jaar terug zal nog net zo goed functioneren wanneer je deze koopt. Je hebt dan weliswaar niet het nieuwste van het nieuwste in handen, maar voor veel smartphone gebruikers is zo’n budget-model net zo goed.

Er zijn dan ook genoeg manieren om een smartphone goedkoop te kopen in 2017. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de prijzen van smartphones in de diverse prijscategorieën.  We keken naar de lage prijsklasse, de gemiddelde prijsklasse en naar de hoge prijsklasse. Je kan zien dat er voor een lage prijs prima een smartphone te koop is.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk type aansturingssoftware zit erin verwerkt Wat is de verkrijgbaarheid van apps Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderste prijsklasse smartphone Android Goed, maar de snelheid van de apps is afhankelijk van de processorsterkte en het geheugen van de smartphone 2G/3G Tussen 42 en 275 euro
Middelste prijsklasse smartphone Android, Microsoft Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android versie of Microsoft versie van de smartphone en het geheugen van de smartphone 3G/4G Tussen 275 euro en 525 euro
Bovenste prijsklasse smartphone Android, iOs Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Adroid of de iOs versie op de telefoon. Updates worden automatisch gedaan om deze hoog te houden. 4G/5G Tussen 525 en 925 euro

 

  • Als je een goedkope smartphone wil kopen in combinatie met een abonnement. Wil jij een abonnement met daarbij een goedkope smartphone, dan is dat mogelijk. Met een goedkoper merk smartphone zoals HTC of een Samsung J-serie koop jij een prachtig stukje techniek voor een lagere prijs. Je totale abonnement komt tientjes goedkoper per maand uit.
  • Als je een goedkope smartphone wil kopen zonder abonnement. Het is uiteraard ook mogelijk om een goedkope smartphone te kopen zonder abonnement. Je kan hiervoor gewoon naar de telefoonprovider toe gaan en daar een los budget toestel kopen. Je mag er dan zelf een sim only abonnement bij afsluiten.

Hoe is het prijskaartje van een goedkope smartphone in 2017 samengesteld

Hoe duur een goedkope smartphone in 2017 is, bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Een A-merk smartphone voor een budgetprijs. Tegenwoordig is het mogelijk bij telefoonproviders om een smartphone uit het bovenste prijssegment voor een lage prijs te kopen. We hebben het dan over eerdere modellen die voor een lagere prijs worden verkocht waardoor je behoorlijk bespaart op je abonnement maar toch met een echte iPhone kan bellen. Daarnaast kan je ook een refurbished iPhone kopen in combinatie met een abonnement. Dit houdt in dat je een gereviseerde iPhone 5s koopt bij je abonnement waar je nauwelijks nog voor hoeft te betalen.
  • Een B-merk smartphone. Een B-merk smartphone hoeft niet per definitie slecht te zijn. Een merk als HTC is wellicht iets minder bekend maar de smartphones leveren geweldige resultaten.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een goedkope smartphone door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.