Smartphone kopen

Je wilt een smartphone kopen? Dan helpen wij je graag verder. Op deze pagina hebben wij een aanbod vol bekende smartphones voor je op een rij gezet. Je kunt kiezen voor een los toestel of een smartphone met abonnement.Waar moet je op letten bij het kopen van een smartphone?

Het is belangrijk om vooraf te weten wat je precies koopt. Je wilt achteraf natuurlijk niet met verrassingen geconfronteerd worden. Dus, waar zou je op moeten letten bij het kopen van een smartphone met of zonder abonnement?

Duur van abonnement
Houd in de gaten hoe lang je abonnement zal duren. Tegenwoordig hebben de meeste abonnement een 1 of 2 jarige looptijd. Veelal krijg je het toestel gratis als je kiest voor een 2 jarig abonnement. Een gratis smartphone kan op het eerste gezicht zeer interessant lijken. Echter zijn er zijn providers die niet altijd transparant zijn en de looptijd zoveel mogelijk proberen te verbergen.

Abonnement vs. losse telefoon kopen
Soms kan een abonnement goedkoper zijn dan een los toestel met sim-only. Of is een smartphone abonnement interessant als je even krap bij kas zit en niet een groot bedrag van enkele honderden euro’s kan uitgeven voor een los toestel. In dit geval moet je kijken naar de totale kosten over een periode van 1 of 2 jaar. Welke is goedkoper? Dan kun je kiezen voor de goedkoopste optie.


Android, iOS of Windows Mobile?

Bij het kopen van een smartphone is het belangrijk om te kijken naar welk besturingssysteem het beste bij je past. Een besturingssysteem zegt namelijk erg veel over de gebruikerservaring die je gaat hebben met je smartphone. Elk besturingssysteem heeft zo zijn voor- en nadelen. En zijn er andere knoppen die je gaat gebruiken. Op dit moment zijn de drie grootste besturingssystemen Google Android, Apple iOS en Windows Mobile. Met een smartphone dat op Android of iOS draait ben je in ieder geval verzekerd van een uitgebreide keuze aan applicaties. Tegenwoordig maken ontwikkelaars games en apps voor zowel Andriod als iOS. Over het algemeen staat de online winkel van Apple, AppStore, bekend als de grootste app winkel en is de keuze zeer ruim. Google Play kun je bezoeken als je een Android smartphone hebt en staat deze bekend om de ruime keuze aan gratis apps.

Smartphone merken

Zodra je voor een besturingssysteem gekozen hebt, wordt het tijd om een geschikte smartphone merk te kiezen. Hieronder vind je een overzicht van alle smartphone merken:

Vergelijken

Zie ook: smartphones vergelijken.

Wat zijn de beste smartphone merken van dit jaar?

Wat zijn de beste smartphones volgens de redactie van SmartphoneClub.nl? Het blijft uiteindelijk een kwestie van smaak en gevoel maar kijkende naar prijs/kwaliteit verhoudingen weten we er wel een aantal uit te kiezen die er met kop en schouders bovenuit steken.

Ieder jaar selecteren we de beste smartphones in onze toplijsten. Met deze lijsten wordt het een stuk gemakkelijker om een smartphone te kopen. Hieronder vind je de links naar de jaaroverzichten: