Smartphone prepaid kopen 2017

Vandaag de dag is het heel normaal dat iedereen een smartphone in zijn bezit heeft. Het is immers een apparaat wat opvallend functioneel is en veel functies heeft overgenomen. Een computer aanschaffen is nauwelijks nog nodig en zelfs de markt van tablet computers is aan het instorten. De markt van smartphones groeit echter explosief. Dit komt door de enorme variëteit aan smartphones die er momenteel verkrijgbaar is. Een smartphone is echter ook een toestel waar nogal wat financiële risico’s aan kleven. Eén van die risico’s komt doordat een smartphone veel gebruik van internet maakt. De meeste apps draaien continu op de achtergrond en zorgen ervoor dat de internet kosten de pan uit rijzen. Gelukkig is daarvoor een oplossing.

Een smartphone prepaid kopen; hoeveel kost dat

De manier om de bel- en internetkosten van een smartphone in de hand te houden is prepaid bellen en internetten. Hierdoor betaal je met losse telefoonvouchers waarmee je een saldo of een aantal mb’s op je telefoon inkoopt. Ga je daarna telefoneren en internetten, dan gaat dit van het saldo van je belvoucher af totdat het op is.


Een andere manier van prepaid bellen is dat je maandelijks automatisch bel- en internettegoed inkoopt voor die maand. Hetzelfde principe gaat hier op; is je bel- en internettegoed op, dan kan je geen gebruik meer maken van je smartphone tot het begin van de volgende maand. In het verleden was het dan zo dat je voor een prepaid systeem alleen gebruik kon maken van een goedkoop type telefoon. Sinds de opkomst van het prepaid internettegoed is dit veranderd. Je kan tegenwoordig een smartphone kopen die jij gewoon opwaardeert met een prepaid simkaart.

Wil je een smartphone kopen voor prepaid bellen, dan betaal je dus gewoon de prijs voor een smartphone zoals die in de winkel geldt. Daarna waardeer je deze op met een losse prepaid simkaart of met een bel- en internetvoucher. Vervolgens kan je prepaid gebruik maken van je smartphone zonder dat je verder enig risico loopt.

Wanneer je een smartphone gaat kopen heb je de keuze uit een alle beschikbare modellen en prijsklassen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Daarbij hebben we onderscheid gemaakt tussen drie prijsklassen. De goedkope smartphones, de middenklasse smartphones en de dure bovenklasse smartphones. Eén ding is zeker; met een prepaid gebruik ben je sowieso slim bezig.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk type aansturingssoftware zit erin verwerkt Wat is de verkrijgbaarheid van apps Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderklasse smartphone Android Goed, maar de snelheid van de apps is afhankelijk van de processorsterkte en het geheugen van de smartphone 2G/3G Tussen 49 en 275 euro
Middenklasse smartphone Android, Microsoft Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android versie of Microsoft versie van de smartphone en het geheugen van de smartphone 3G/4G Tussen 275 euro en 475 euro
Bovenklasse smartphone Android, iOs Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Adroid of de iOs versie op de telefoon. Updates worden automatisch gedaan om deze hoog te houden. 4G/5G Tussen 475 en 900 euro

 

  • Als je een combinatie afsluit bij een telefoonprovider. Een smartphone voor prepaid gebruik kopen kan je ook doen via een telefoonprovider. In dat geval kan je een toestel naar keuze – vaak een goedkoop model – kiezen en daar een prepaid optie bij afsluiten. Je betaalt dan in één keer voor de smartphone waarna je maandelijks een prepaid bedrag als saldo hebt.
  • Als je een losse prepaid voucher koopt. Een losse prepaid voucher kopen is natuurlijk ook een oplossing. In dat geval koop je maandelijks een voucher bij een verkoopadres, of je vult het saldo aan wanneer dit op is. In dat geval heb je de keuze tussen een voucher waarbij je jouw telefoonnummer behoudt of een prepaid simkaart waarbij je iedere keer een ander telefoonnummer krijgt.

Hoe is het prijskaartje van een prepaid smartphone samengesteld

Het prijskaartje van een prepaid smartphone wordt vooral bepaald door keuzes die je maakt bij de aanschaf ervan. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel waarde hecht jij aan het merk van een smartphone. Wil je een smartphone van een A-merk, dan kan je die als los toestel kopen in de winkel waarna jij het saldo steeds opwaardeert met een voucher of een losse simkaart. Een ouder type van een A-merk smartphone is vaak een goedkopere aanschaf. Zo houd je de kosten van smartphonegebruik goed in de hand.
  • Keuze 2: Wil jij maandelijks automatisch prepaid saldo. Je hebt de keuze uit een automatisch prepaid bedrag of een handmatig op te waarderen prepaid bedrag. Beiden kunnen via de bekende providers verlopen. Je kiest dan zelf je provider en de prepaid methode.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aankoop van een prepaid smartphone door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.