Smartphone zonder abonnement kopen 2017

De technologie staat niet stil. Overal waar je kijkt zie je innovatie wanneer het aankomt op technologisch gebied. Eén van die producten die steeds in ontwikkeling zijn is de smartphone. Op het moment dat jij een smartphone koopt van een bepaald merk en type is de fabrikant alweer achter de schermen bezig om in het grootste geheim een nieuw model te ontwerpen. Alle zaken die niet geheel naar wens waren in de voorgaande edities van een smartphone merk worden in het nieuwe model alweer aangepast. Het grote nadeel hiervan is dat jij eigenlijk ieder jaar wel een nieuwe smartphone zou willen kopen.

Hoeveel kost een smartphone zonder abonnement kopen in 2017

Een smartphone kan je kopen op twee manieren. De eerste methode is de meest gebruikte. Je sluit een mobiel abonnement af en je krijgt daar een nieuwe smartphone bij. Het is natuurlijk niet zo dat je die nieuwe smartphone zomaar cadeau krijgt. Wat er eigenlijk gebeurt is dat jij een abonnement afsluit voor een bepaald bedrag per maand. Daar bovenop koop je een nieuwe smartphone op afbetaling. Je betaalt iedere maand een deel van de aanschafkosten van de smartphone, verhoogd met een rentepercentage aan de telefoonprovider.

Je kan ook een smartphone op een andere manier kopen. In dat geval koop je een smartphone zonder abonnement. In dat geval betaal je voor een smartphone de vastgestelde verkoopprijs. Je koopt je smartphone bij een telefoonprovider of bij een elektronicazaak. Een smartphone die je op die manier koopt is in de eerste aanschaf wel wat duurder. Die kosten verdien je echter weer terug door het jaar heen omdat jij geen maandelijkse aflossing hoeft te betalen in combinatie met je sim only abonnement.

Een smartphone die je koopt in combinatie met een abonnement gebruik je vaak twee jaar. Daarna is het tijd om je abonnement te verlengen en een nieuwe smartphone te kiezen. Op het moment dat jij ziet dat het nieuwe model smartphone uitkomt moet je dus wellicht nog een jaar wachten tot het tijd is om een nieuwe smartphone te kiezen. Je loopt dan dus altijd een jaar achter de feiten aan met het toestel van je keuze.

Een los toestel kopen is dus ook een optie. Je hebt in dat geval de keuze uit drie prijscategorieën wanneer je een smartphone koopt. We hebben die categorieën, inclusief de technische specificaties, voor je op een rijtje gezet. Je ziet ook hoeveel je globaal voor een toestel  uit iedere categorie kwijt zal zijn.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk type aansturingssoftware zit erin verwerkt Wat is de verkrijgbaarheid van apps Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderklasse smartphone Android Goed, maar de snelheid van de apps is afhankelijk van de processorsterkte en het geheugen van de smartphone 2G/3G Tussen 49 en 300 euro
Middenklasse smartphone Android, Microsoft Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android versie of Microsoft versie van de smartphone en het geheugen van de smartphone 3G/4G Tussen 300 euro en 500 euro
Bovenklasse smartphone Android, iOs Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Adroid of de iOs versie op de telefoon. Updates worden automatisch gedaan om deze hoog te houden. 4G/5G Tussen 500 en 900 euro

 

  • Als je een recente smartphone zonder abonnement wil kopen. Heb jij graag het nieuwste van het nieuwste, dan kan je een smartphone van een bekend merk van het allernieuwste type kopen. Je betaalt dan tussen 500 en 900 euro voor een telefoontoestel waarmee jij state of the art kan telefoneren, appen en wat al niet meer.
  • Als je een smartphone die al wat ouder is zonder abonnement wil kopen. Hoef jij niet perse een ultra nieuw model smartphone te hebben, of wil je een tussenoplossing omdat je oude abonnement nog loopt maar je smartphone aan vervanging toe is; in dat geval kies je een wat goedkoper model. Tussen 50 en 300 euro koop je een onderklasse toestel. Tussen 300 en 500 euro koop je een middenklasse toestel.

Hoe is het prijskaartje van een smartphone zonder abonnement samengesteld

Het prijskaartje van een smartphone zonder abonnement wordt bepaald door keuzes die jij maakt wanneer je een smartphone gaat kopen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe snel moet jouw smartphone zijn. We hebben het dan over de processorsnelheid. Apps worden steeds mooier gemaakt maar ze vergen ook steeds meer van je smartphone zelf. Een smartphone met een zwakke processor is goedkoper maar zal ook langzamer functioneren dan een smartphone met een heel snelle processor.
  • Keuze 2: Welk merk wil je. Smartphones zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt A-merken en B-merken. Een smartphone van een A-merk zal doorgaans een stuk duurder zijn dan een smartphone van een B-merk. Goed om in je achterhoofd te houden wanneer je voor een tijdelijke oplossing een A-merk wil gaan kopen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een nieuwe smartphone zonder abonnement door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen.