Smartphones vergelijken 2017

In het verleden was een smartphone ondenkbaar als gemeengoed. Het was een toestel wat vooral door yuppen en zakenlieden werd gebruikt. De rijke bovenklasse had toegang tot deze apparaten, maar de ‘gewone mensen’ moesten het met een normale mobiele telefoon stellen waarmee je kan telefoneren en sms-en. Tegenwoordig is dit gelukkig anders. Je hebt nu de keuze uit veel modellen smartphones in diverse prijsklassen waardoor iedereen een smartphone kan aanschaffen. Het feit dat producenten in Aziatische landen steeds meer eigen modellen smartphones op de markt brengen draagt ertoe bij dat de prijs geen belemmering meer hoeft te zijn om een smartphone te kopen.

Smartphones vergelijken in 2017 aan de hand van eigenschappen

Tot een aantal jaren terug bepaalden de grote marktleiders hoe de smartphone markt eruit zag. De modellen die werden gebruikt kwamen vooral van Apple en Nokia af. Tegenwoordig richt vooral Apple zich nog op de bovenklasse wanneer het aankomt

op prijzen en technologie. Producent Samsung heeft zich ook op de bovenklasse gericht en komt met steeds mooier wordende smartphones met baanbrekende designs.

Producenten zoals Huawei die aanvankelijk smartphones in het onder- en middenklasse prijssegment richtten produceren tegenwoordig ook telefoons die zich kunnen meten met telefoons in het bovenklasse prijssegment. Het spreekt voor zich dat de prijs van deze telefoons zich dan ook in het bovenste prijssegment bevindt sinds deze ontwikkeling.

Er is voor de consument genoeg te kiezen sinds de opkomst van goedkopere smartphones die meer dan genoeg technische snufjes maar wellicht een iets minder oogstrelend design hebben. We hebben voor jou een aantal van die smartphones onder de loep genomen en gekeken welke merken je kan aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs. We kwamen qua merken tot de volgende conclusies.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk type aansturingssoftware zit erin verwerkt Welk merk smartphone koop je in deze prijscategorie Wat is de verkrijgbaarheid van apps Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderklasse smartphone Android HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel Goed, maar de snelheid van de apps is afhankelijk van de processorsterkte en het geheugen van de smartphone 2G/3G Tussen 49 en 285 euro
Middenklasse smartphone Android, Microsoft Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android versie of Microsoft versie van de smartphone en het geheugen van de smartphone 3G/4G Tussen 275 euro en 455 euro
Bovenklasse smartphone Android, iOs Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Adroid of de iOs versie op de telefoon. Updates worden automatisch gedaan om deze hoog te houden. 4G/5G Tussen 475 en 840 euro

 

  • Als je kiest voor een smartphone in combinatie met een abonnement. Je kan een smartphone kopen in combinatie met een abonnement. Kies je hiervoor, dan betaal je iedere maand een deel van de aanschafkosten van de telefoon. Je koopt hem dan als het ware op afbetaling. Je kan er ook voor kiezen om bij afsluiten van het abonnement alvast een deel van de waarde van de mobiele telefoon te betalen en de rest in maandelijkse termijnen te betalen. Een telefoonprovider is tegenwoordig verplicht om aan te geven welk deel van de kosten van je maandelijkse abonnement gaat over de daadwerkelijke bel- en internetkosten en welk deel van de kosten betrekking heeft op deze koop op afbetaling constructie van je mobiele telefoon.
  • Als je kiest voor een losse smartphone. Kies jij voor een losse smartphone, dan zal je de hele prijs van de smartphone in één keer moeten betalen. Welk type je dan ook koopt wordt bepaald door je budget. Heb je weinig budget, dan kies je een smartphone uit het laagste prijssegment. Je kan ook kiezen voor een smartphone uit het middelste prijssegment of een smartphone uit het bovenste prijssegment al naar gelang jouw budget dit toelaat.

Hoe is het prijskaartje van een smartphone samengesteld

Het prijskaartje van een smartphone wordt bepaald door keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welke status hecht jij aan een merk. Jouw keuze voor een smartphone kan natuurlijk worden bepaald door het merk. Het kan zijn dat jij helemaal verknocht bent aan het merk Apple iPhone. In dat geval koop je een smartphone die in het bovenste prijssegment zit. Je hebt ook de keuze uit een budgetmodel, maar daarover later meer.
  • Keuze 2: Hoe snel moet jouw mobiele telefoon zijn. Smartphones uit het onderste en middelste prijssegment hebben doorgaans een iets lagere processor. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat de apps die momenteel op de markt worden gebracht er van uit gaan dat de processor van jouw smartphone snel is. Het kan dus zijn dat een smartphone met een wat tragere processor mindere prestaties levert bij bepaalde apps.

Praktische bespaartips

  • Koop een refurbished model. Een refurbished smartphone is een gereviseerd apparaat wat je voor een lagere prijs kan kopen. Vooral Apple iPhone verkoopt veel modellen in refurbished versie.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het allersnelst bespaar je op de aanschaf van een smartphone door offertes op te vragen. Smartphones vergelijken gaat dan ook heel eenvoudig met één druk op onderstaande button. Je vraagt vrijblijvend meerdere offertes op waar jij  je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.