Zakelijk smartphone 2017 kopen

Voor een zelfstandig ondernemer is bereikbaarheid het allerbelangrijkste. Je wil immers dat klanten je kunnen bereiken. Dat is het punt waar jij je geld verdient. Telefonie is dan ook voor jou een heel belangrijk punt op je lijst van maandelijkse vaste kosten. Een zakelijke smartphone is dan ook iets wat veel mensen uiterst belangrijk vinden. Bij het zakelijk gebruik van een smartphone is het natuurlijk niet zo dat je concessies moet gaan doen op de kwaliteit en het merk en type van je smartphone. Je zal echter wel moeten opletten dat je kiest voor een provider die jou een landelijke dekking geeft. We zijn voor jou in de wereld van de zakelijke smartphones gedoken.

Hoe werkt een zakelijke smartphone kopen in 2017

Wanneer je een eigen bedrijf hebt doe je er heel verstandig aan om een zakelijke smartphone te kopen. Onafhankelijk van je bedrijfsgrootte valt hier namelijk behoorlijk wat winst te behalen. Als ZZP-er betaal je voor een smartphone alleen al minder. De winst zit hier in het feit dat de telefoon zelf aftrekbaar is als bedrijfskosten. Bovendien is de BTW die je betaalt voor de smartphone en voor het abonnement ook nog eens te verrekenen met je BTW aangifte. Het is natuurlijk wel zo, wanneer jij meerdere smartphones tegelijk wil aanschaffen, dat je voor een behoorlijk hoge uitgavenpost komt te staan. Mede om die reden kiezen veel ondernemers voor de aanschaf van één of meerdere smartphones uit het middensegment. We hebben voor je gekeken welke telefoons er in welke prijssegmenten vallen. Ga er bij dit schema wel van uit dat de prijzen nog inclusief BTW zijn. Je zal dus uiteindelijk minder kwijt zijn per smartphone. Bovendien geven veel zakelijke providers kwantumkorting wanneer je meerdere toestellen tegelijk afneemt.

Welke prijscategorie smartphone koop je Welk type aansturingssoftware zit erin verwerkt Welk merk smartphone koop je in deze prijscategorie Wat is de verkrijgbaarheid van apps Welke internetsnelheid behaal je met deze smartphone Wat is bij benadering de prijs van een smartphone uit deze categorie
Onderklasse smartphone Android, Windows HTC, Motorola, Samsung J-serie lage nummers, Wiko, lenovo, Alcatel Goed, maar de snelheid van de apps is afhankelijk van de processorsterkte en het geheugen van de smartphone 2G/3G Tussen 45 en 270 euro
Middenklasse smartphone Android, Microsoft Samsung J-serie, Samsung Galaxy A-serie, Huawei Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android versie of Microsoft versie van de smartphone en het geheugen van de smartphone 3G/4G Tussen 275 euro en 479 euro
Bovenklasse smartphone Android, iOs Apple iPhone, Samsung Galaxy S-serie, Goed, de snelheid van de apps is afhankelijk van de Android of de iOs versie op de telefoon. Updates worden automatisch gedaan om deze hoog te houden. 4G/5G Tussen 475 en 899 euro

 

  • Als je één zakelijke smartphone koopt. Heb je een klein bedrijf en koop je slechts één zakelijke telefoon, dan zou je natuurlijk niet per definitie een zakelijk abonnement hoeven af te sluiten, hoewel het wel wenselijk is. Feit is dat je inzicht moet krijgen via een maandelijkse factuur in de kosten van je abonnement. Daarnaast is je smartphone een zakelijke aanschaf die onder de noemer bedrijfskosten valt voor de belastingaangifte. Mede om die reden is het een aftrekpost.
  • Als je meerdere zakelijke smartphones koopt. Heb je een wat groter bedrijf en koop je direct meerdere zakelijke telefoons, dan zou je een kwantumkorting kunnen bedingen. Bovendien kan je dan gebruik maken van abonnementsvormen waarbij jij en je personeel onderling onbeperkt gratis kunnen bellen. In dit geval loont het dus wel om een zakelijk abonnement af te sluiten.

Hoe is het prijskaartje van een zakelijke smartphone in 2017 samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een zakelijke smartphone wordt bepaald door een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf ervan. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Je enige telefoon of een tweede exemplaar. Het kan natuurlijk zo zijn dat je particulier al een telefoon had en dat deze zakelijke smartphone dus je tweede exemplaar is. In dat geval kan je kiezen voor een A-merk smartphone of een B-merk smartphone. Het is maar net welke eisen jij stelt aan je zakelijke smartphone.
  • Keuze 2: Duo sim of niet. Je kan kiezen voor één telefoon met meerdere simsloten erin. Dit zorgt ervoor dat je zakelijk en privé met één telefoon kan bellen. Het beperkt wel je keuze aangezien niet ieder telefoonmerk een DUO sim telefoon aanbiedt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelst bespaar je op de aanschaf van zakelijke smartphones en de bijbehorende abonnementen door offertes op te vragen. Dit doe je door één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes van telecom bedrijven uit je eigen omgeving waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.